Aisea e tatau ai ona fa'asoa e Saina le eletise ma pe fa'afefea ona afaina ai tagata uma

BEIJING - O le tupua lenei: E sili atu le tele o fale eletise a Saina e faʻafetaui ai le manaʻoga eletise. Aisea la ua tatau ai i faigamalo faalotoifale ona faasoa atu le malosiaga i le atunuu atoa?
O le sailiga mo se tali e amata i le faʻamaʻi.
"O le taumafaina o le koale na oso aʻe e pei o le valea i le afa muamua o le tausaga ona o le malosi tele, faʻamalosia le toe faʻaleleia mai le COVID-19 loka," o le tala lea a Lauri Myllyvirta, taʻitaʻi suʻesuʻe i le Center for Research on Energy and Clean Air. i Helsinki.
I se isi faaupuga, a'o toe ola le masini e auina atu i fafo a Saina, o fale gaosi eletise na faʻapipiʻiina le televave ma masini fale mo tagata faʻatau i le Iunaite Setete ma isi nofoaga. Ua fa'amatu'u fo'i e le au fa'atonu le fa'atonutonuina o vaega e malosi ai le koale e pei o le u'amea e fai ma auala e toe fa'aleleia ai le fa'aletonu o le tamaoaiga o Saina.

O lea la ua faatoluina le tau o le koale vevela i nisi o fefa'ataua'iga. E tusa ma le 90% o le koale o loʻo faʻaaogaina i Saina o loʻo eliina i totonu o le atunuʻu, ae o le laʻuina o voluma mai nisi o itumalo i matu o Saina ua paʻu i lalo i le 17.7%, e tusa ai ma le mekasini tupe faʻaaloalogia a Saina Caijing.
E masani lava, o na tau maualuga o le koale semanu e pasi atu i tagata fa'atau eletise. Ae fa'atapula'a tau o le fa'aaogaina o le eletise. O le le fetaui lea ua una'ia ai fale eletise i le auvai o le pa'u o mea tau tupe ona o le maualuga o le tau o le koale ua faamalosia ai i latou e faagaioia i se gau. I le masina o Setema, e 11 kamupani gaosi eletise na faʻavae i Beijing na tusia se tusi tatala e talosagaina ai se vaega tutotonu o faiga faʻaiʻuga, le National Development and Reform Commission, e sii i luga le tau o le eletise.

Fa'aauau le tusiga pe a mae'a fe'au lagolago
“A maualuga tele le tau o le koale, o le a le mea e tupu ona e le o aoga le tele o fale malala e gaosia ai le eletise,” o le tala lea a Myllyvirta.
O le i'uga: Ua na'o le tapuni lava fale eletise e fa'amu ai le koale.
“O lea ua iai le tulaga ua iai i nisi o itumalo e oo atu i le 50% o fale eletise e ola ai le koale o loo faafoliga mai ua faaletonu pe ua vaivai tele le koale ua le mafai ai ona gaosia,” o lana tala lea. E tusa ma le 57% o le malosi o Saina e sau mai le afi mumu.

Ta'avale ta'avale ma fale gaosi tapuni
I le itu i matu o Saina, o le motusia faʻafuaseʻi o le eletise na mafua ai ona emoemo moli o taavale ma tele taʻavale. Ua fai mai nisi o taulaga ua latou tapunia le lifi e faasao le malosi. Ina ia tetee atu i le malulu o le tautoulu, o nisi o tagata o loʻo nonofo ai o loʻo susunuina le koale poʻo le kesi i totonu; 23 tagata na faanatinati atu i le falemaʻi i le itu i matu o le taulaga o Jilin ma le carbon monoxide poisoning ina ua uma ona faia e aunoa ma se faʻaleleia lelei.
I le itu i saute, ua silia ma le vaiaso ua motusia falegaosimea mai le eletise. O le laki e fa'asoaina le tolu i le fitu aso o le malosi i le taimi.

O vaega malosi malosi e pei o ie ma palasitika o loʻo feagai ma le faʻatapulaʻaina o le paoa o le eletise, o se fua faʻatatau e faʻaleleia ai le le lava o loʻo iai nei ae o loʻo galue foʻi i sini faʻaitiitiga faʻamama mo se taimi umi. O le fuafuaga lata mai a Saina e lima tausaga o le tamaoaiga o loʻo faʻatatau i le faʻaititia o le 13.5% i le aofaʻi o le malosi e faʻaaogaina e gaosia ai iunite taʻitasi o oloa faʻalotoifale i le 2025.

O Ge Caofei, o se pule i le fale vali vali ie i saute o le itumalo o Zhejiang, fai mai o le malo i le lotoifale o loʻo faʻasoa le malosiaga e ala i le tipiina o lana eletise tolu mai le 10 aso. Fai mai a ia, na ia vaʻavaʻai foi i le faʻatauina o se afi afi tiso, ae o lona falegaosimea e matua tele lava e le mafai e le tasi.
“E tatau i tagata faatau ona fuafua mamao pe a fai oka, aua e ola a tatou moli mo aso e fitu, ona tape lea mo le tolu,” o lana tala lea. "O lenei faiga faʻavae e le mafai ona alofia ona o fale gaosi oloa uma o loʻo siomia ai i matou o loʻo i lalo o le pulou tutusa."

O le fa'asoa e fa'atuai ai filifili sapalai
O le fa'asoaina o le paoa ua mafua ai le umi o le tuai i le lalolagi sapalai filifili e fa'alagolago i fale gaosi Saina.
Viola Zhou, o se faʻatonu faʻatau i Zhejiang cotton textile lomitusi kamupani Baili Heng, fai mai o lana kamupani sa faʻatumuina oka i le 15 aso. O le taimi nei e fa'atali e tusa ma le 30 i le 40 aso.
"E leai se auala e faʻaogaina ai nei tulafono. Fa'apea e te fa'atau se afi afi; e faigofie ona siaki e le au pulega lau kesi po o le mita vai e iloa ai le tele o punaoa o loʻo e faʻaaogaina, "o le tala lea a Zhou i le telefoni mai Shaoxing, o se taulaga e lauiloa i ana pisinisi ie. "E mafai ona tatou mulimuli i laasaga a le malo iinei."

O loʻo toe faʻaleleia e Saina lana laina eletise ina ia sili atu le fetuutuunai o fale eletise i le tele e mafai ona latou totogiina. O nisi o na tau maualuga atu o le eletise o le a pasi mai falegaosimea i tagata faʻatau lalolagi. Ise taimi umi, o lo'o fa'amaninoina e le fa'avasegaga o le paoa le mana'omia vave o le malosi fa'afouina ma le kesi fa'anatura.
Na taʻua e le komisi o faiga faavae o le malosi o le atunuu i le vaiaso nei o loʻo galulue e faʻamautu konekarate koale i le va o maina ma fale eletise ma o le a faʻaitiitia ai le aofaʻi o koale e tatau ona faʻatumauina e fale eletise, i se taumafaiga e faʻaitiitia ai le mamafa o tupe i luga o le eletise. vaega.
E tele atu fa'afitauli fa'afuase'i o lo'o o'o mai ile taumalulu. E tusa ma le 80% o faʻamafanafanaga i Saina o loʻo faʻauluina i le koale. O le fa'atonuina o fale eletise e fa'agaioi i le mumu e mafai ona avea ma lu'itau.


Taimi meli: Oke-11-2021